Hieronder vindt U een overzicht van hen die ons na 2020 hebben verlaten. Bij veel mensen is een kort in memoriam ten tijde van hun overlijden opgenomen. Onder de jaar tabjes vindt u een overzicht van diegenen die in dat jaar zijn overleden. Als er een In herinnering is opgenomen kunt u daar rechtstreeks naar toe springen door op de bijbehorende IM (In Memoriam) indicatie te klikken.
2025
7 apr 2025Jan Hendrik Westerman IM
12 mrt 2025Helga Gisholt IM
17 feb 2025Willem Schuijt IM
27 jan 2025Willy Jannie Vonno-Visser
23 jan 2025Gerrit van Meerveld IM
17 jan 2025Evert Jan Bruinekool IM
In gedachtenis: Geeske Jantine Knol-Huizing – 8 juni 1923 – 23 augustus 2023
 
Uffelen Ria van2023 5

Op woensdag 23 augustus overleed Geeske Jantine Knol-Huizing. In juni gedachten we haar 100ste verjaardag. Ze heeft die zelf niet bewust meegemaakt, maar genoot wel van alle aandacht. Sinds eind 2018 woonde ze in zorginstellingen, onder andere de Lisidunahof in Leusden. Daarvoor heeft ze jaren aan het Vijverpad gewoond, eerst samen met haar echtgenoot Harm, de laatste zeventien jaar alleen.


Geeske groeide op in Schoonoord in Drenthe als jongste in een gezin met zes kinderen. Het was een tijd van armoede en van hard werken. Toch ziet ze er op foto’s uit die tijd meestal vrolijk uit.

Ze was ondernemend en zelfstandig en koos er op haar achttiende voor om gereformeerd te worden, omdat ze de hervormde kerk te streng vond. Voor die tijd een revolutionaire keuze!

Op haar 28e trouwde ze met Harm Knol en ging met hem in Twente wonen, waar hij een baan had als douanier. Hier werden een zoon en een dochter geboren. Hiervandaan verhuisde het gezin naar Den Haag, waar nog een dochter geboren werd. Voor Geeske was dit een lastige overgang: van het platteland naar de stad, van een huis-met-tuin naar een flat.

Hierna volgde een periode in Amersfoort en tenslotte in Hoevelaken. Vooral in Hoevelaken heeft Geeske zich prettig gevoeld. Hier hadden ze weer een huis met een tuin en bovendien was er een moestuin en hielden ze schapen. Ze leerde er mensen kennen via de kerk, de buurt en de winkels. Met Harm maakte ze fietstochten in de omgeving, vooral na zijn pensionering.

Tenslotte verhuisden ze van de Mauritslaan naar het Vijverpad. Hier overleed Harm in 2001. Mede dankzij kinderen, kleinkinderen en andere mensen om haar heen lukte het Geeske om haar leven hierna weer op te pakken.

Ze was praktisch ingesteld en creatief. Van haar veertiende tot haar vierennegentigste heeft ze gebreid. Als ze een vak had kunnen kiezen, was ze mogelijk coupeuse geworden: ze was enorm handig in het naaien van kleren. Haar eigen trouwjurk en die van haar oudste dochter heeft ze zelf in elkaar gezet.

Haar praktische aard blijkt ook uit haar voorliefde voor het Bijbelboek Spreuken. Ze hield van spreuken en gezegdes en legde er plakboeken van aan. Geeske was een vriendelijke, bescheiden vrouw met vaak een vrolijke twinkeling in haar ogen.

Op woensdag 30 augustus namen we afscheid van haar in een bijeenkomst in Uitvaartcentrum Weldam. Daarna is ze begraven in het graf bij haar Harm.

Aan de kinderen en aan de kleinkinderen en achterkleinkinderen wensen we van harte dat de goede herinneringen Geeske levend zullen houden.